Instruktion

Ibrugtagning:
Når fugtrøret fyldes med 12 knastørre fjerbolde på én gang vil de suge al fugtigheden til sig. Derfor kan det måske knibe med at hæve fugtigheden til de optimale 70 – 80% i starten. Denne lille udfordring klares ved at placere fugtsvampen i den ende af røret, hvor boldene tages ud i den første uges tid. Alternativt, kan du nøjes med at fylde 6-7 bolde i røret i starten.

Skal det gå meget stærkt kan du booste fjerboldenes fugtighed med en vandforstøver inden de placeres i røret. Vandforstøveren bør indstilles til den fineste forstøvning og holdes så vandskyen daler ned over fjerboldene. Til denne lille øvelse kan du placere fjerboldene i f.eks. en æggebakke.

Løbende brug af fugtrøret:
Husk at fylde røret op med badmintonbolde når du kommer fra træning, så de får god tid til at optage fugten. Samtidig kan du lige tjekke om skumrondellen trænger til lidt mere vand. Men undgå at komme så meget vand på skumrondellen, at vandet løbet ud i røret.

Det optimale vil være, hvis fjerboldene har ligget i røret i mindst 10 dage, inden de kommer i spil.

TIP! Læg fugtrøret ned til det brugte tøj i badmintontasken efter kampen/badet, så husker du altid at fylde fjerbolde i røret op du kommer hjem.

Med tiden bør du tjekke om skumrondellen begynder at lugte lidt. Du kan helt undgå mug ved at blande lidt Rodalon i vandet. Dette er især påkrævet op til sommerpausen.

Benyttes fugtrøret til holdturneringer og fællestræning i klubber kan det anbefales, at man max. bruger 6 bolde pr. gang fra hvert rør. På den måde opnår man en naturlig rotation, så boldene kan nå at optage fugten.